Спорт

Василена Славова с бронз в многобоя на Националния шампионат

Василена Славова спечели втори бронзов медал през тази зима от Държавно първенство. След като се класира трета в България на 100 метра с препятствия, възпитаничката на змс Галина Пенкова стъпи на почетната стълбичка и в многобоя. Националният шампионат за девойки под 20 години се проведе в столичната зала „Асикс Алена“.
Състезателката на великотърновския клуб „Етър Академик“ завърши с 2821 точки от петте дисциплини- скок дължина, скок височина, тласкане гюле, 60 метра с препятствия и 800 метра гладко бягане. Шампионка с 2993 точки е Виктория Йорданова от СК „Костенец“, втора е съотборничката и Изабела Крамарска с 2983 т. 19-годишната Виктория и 15-годишната Изабел решиха коя е победителката в последната дисциплина.
Виктория се наложи на 60 м с препятствия- 9.17 секунди и тласна гюлето на 9.15 метра, а в скока на дължина се приземи на 5.47 м. Крамарска стана първа на скок височина със 155 см срещу 152 см на Виктория и Василена Славова. На 800 метра Крамарска изпревари Йорданова с повече от 20 секунди с 2:45.88 мин срещу 3:06.29 мин, но остана само на 10 точки от титлата.
„При добре свършена работа има добри резултати. Много съм доволна от представянето на Василена. Постигна лични резултати в скоковете и на гюле, като цяло развитието и е във възходяща линия. За трета година печели медали от първенството“, коментира змс Галина Пенкова.
На пето място при девойките е Дияна Консулова от друг великотърновски клуб „Атлетика 2012“. Състезателката на Людмила Байчева също взе медал от зимните шампионати- бронз на скок височина. Пети в многобоя при момчета под 16 години е съотборникът на Консулова- Денислав Димитров.