Конфликти Спорт

Вандали съсипаха Еко стадион Пишмана, изграден от доброволци

Изграденият с доброволен труд и много любов Еко стадион Пишмана във Велико Търново за пореден път стана обект на вандалски набези. Сега са изпочупени 4-5 масивни дървени парапети, съобщиха създателите на прекрасното място за отдих и спорт.

„Благодарим Ви, „мили“ граждани, че изпочупихте новите парапети. Радва ни, че изразходвате вашата агресия върху построеното от други. Един ден ще търсите, но няма да намерите. 4-5 масивни дървени парапета изпотрошени и извадени от земята. Толкова много агресия… ЕКО стадион „Пишмана“ за Н-ти път разруха, трошене, дивотия. Преди беше пожара и къщичката, строшените дървени уреди, втората къщичка, всичко се троши. Днес новите пътеки и дебели парапети изкормени и разцепени. Един ден ще търсите красота за децата си, но ще намирате вашите произведения.” – с огорчение споделиха ентусиастите от Еко стадиона.

Райското кътче се намира само на 300 метра от най-големия кмартал на Велико Търново – кв. „Бузлуджа”, носил по комунистическо време името „Пишмана”. Там запалени по здравословния начин на живот доброволци направиха за всички великотърновци 500 м тренировъчен овал, 7-8 прелестни спускащи се серпентини като горски коридори, 190 стъпала за тренировка, 5 пейки и навес за отдих, както и дървени уреди за тренировка. Уникална е тройната шведска еко стена.