Култура

Български диджей представи уникален проект на Царевец

Велико Търново стана част от културен проект на известен роден диджей. Проектът Sacred Secret на младият диджей DIASS, бе представен на върха на хълма Царевец в старата столица. По залез-слънце на 15 октомври вечерта, музика огласи пространството пред патриаршеската църква.

DJ DIASS е родом от Дряново и е син на небезизвестният Теди Джорджо. Отраснал с музика, той започва първите си стъпки в изкуството от ранна възраст. Освен да миксира, той продуцира и своя собствена музика. Твори в няколко жанра електронна музика, има издадени три албума до момента. Участвал е в множество клубове у нас и в чужбина заедно с някои от големите имена в хаус и техно музиката.

Идеята се заражда преди година, като целта на събитията е да се популяризират красиви природни, културни и исторически забележителности в България, чрез музика.

Това събитие бе второто от поредицата, която очаква своето продължение през следващата година. Първото събитие се състоя през април при мидена ферма „Дълбока“ край Каварна.

„Под този формат мога да накарам хората да преживеят едно наистина различно парти а също така и да ги мотивирам да зе поинтересуват от уникалните места у нас“ – сподели Пламен за Общинското радио.

Всички събития се заснемат професионално с камери и дронове, като в последствие биват качени в интернет където достигат и по-широка публика в лицето на феновете на младия диджей от цял свят.

„Идеята е тези събития да бъдат по-скрити, за да накарам хората наистина да потърсят мястото“ – сподели още той.

В старата столица, проектът се реализира с помощта на Регионален исторически музей. Планирани са по две събития на година, за които феновете на електронната музика ще разберат в бъдеще.

 

Ивайло Илиев