Образование

Бъдещи ученици подариха играчките си на 3-годишни малчугани

Част от подготвителната група „Зайче” на великотърновската детска градина „Соня” и техните родители организираха инициатива под надслов „Дари щастие”. Бъдещите първокласници, след разчистване на детските си стаи през почивните дни, решават да освободят място за своите учебници, за да зарадват най-новите възпитаници на детската градина. Така 3-годишните деца, които наесен ще прекрачат за първи път прага на учебното заведение, ще вдъхнат втори живот на цветните и красиви играчки на каките и батковците.

Инициативата се организира за първи път, а идеята е изцяло на малчуганите и техните родители. „Бях много приятно изненадана от добротата на децата. Пожелавам им да са успешни и щастливи, да имат весело лято. Но нека тези дни бъдат не само време за игри, а и за подготовка за първи клас”, подчерта за Общинското радио д-р Жаклин Харалампиева-Павлова, директор на детската градина.

33 деца изпрати ДГ „Соня” преди по-малко от месец. Спомените с тях, документирани в снимки, са закачени на една от стените в директорския кабинет. Своеобразната фотоизложба очаква и своите нови герои – децата, с които тепърва ще се запознава целият екип.