Политика

Борисов: Предлагаме еднократна помощ от 250 лв. на семейства, чиито деца са записани в осми клас

„Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес“, това написа премиерът Бойко Борисов по случай празника на детето.
Борисов е разпоредил Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Предложението е на социалния министър Деница Сачева.
Според премиера в момент, в който голям брой деца напускат образователната система, с тази мярка ще бъдат задържани. Той поясни, че помощта ще е обвързана с посещенията в училище.
„Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им“, каза още той.