Спорт

Футболните „Етър“-ки на среща с почитатели

От три години женският футболен тим на „Болярки” е в професионалната А група – Женска лига. От миналата година обаче, те играят под името „Етър”. Така виолетовите имат представителен отбор вече и при жените, освен в елита на родния футбол да попадат мъжете и юношите.

„Хубаво е, че Велико Търново има представители и в женския професионален футбол. Миналата година ние спечелихме бронзовите медали в Държавното първенство. Голям успех за нашия отбор бе това. Останахме на точка назад от вторите в страната, т.е на крачка и от сребърните медали. Тази година започнахме с две победи в Първенството. Да се надяваме, че и тази година да повторим успеха си, а защо не и повече. Както в мъжкия футбол първа, така и в женския си има Държавно първенство с програма и всяка седмица има кръг. Отборите са  11. Имаме състезателки във всички първи лиги на националния отбор, в различните възрастови групи. Имаме сътрудничество с шампиона на Полша – „Медик Конин”. От десетина години ходим на подготовки там, те идват при нас. Не трябва да се подценява женският футбол. Много са отговорни дамите”, разказа за Общинското радио президентът на клуба Йордан Грозданов.

Техен дългогодишен треньор е Валентин Витанов.

На 24 октомври, от 19.00 часа в Клуб Седем във Велико Търново е организирана среща с женския футболен тип на „Етър”. Екипът кани всички техни приятели, фенове и футболни запалянковци.

Кремена Крумова – Попова