Здравеопазване

Болница за плюшени мечета и във Велико Търново

Болница за плюшени мечета ще домакинства Mall – Велико Търново на 20 май от 11 часа на третия етаж. Под формата на игра децата ще научат повече за хигиената, здравословното хранене и какво се случва в болницата. Техни пътеводители ще бъдат младежите от Асоциацията на студентите медици в България.

Целта е да помогнат на децата да преодолеят страха от лекарите. В същото време проектът помага и на студентите, бъдещи лекари, да се запознаят отблизо с детските страхове и вълнения. В Болница за плюшени мечета всеки малчуган може да донесе любима плюшена играчка, която да бъде „пациент”. В нея ще ги очакват различни кабинети – на личен лекар, УНГ, очен, ортопед, хирург, невролог, пулмолог и кардиолог.

Влизайки в ролята на родител, малчуганът ще сподели оплакванията на “детето си“ и ще получи препоръки за здравето му от студентите по медицина. Болница за плюшени мечета е международен проект, харесван от децата в цял свят. Кампанията цели да представи на децата работата на лекаря, фармацевта и стоматолога по най-достъпния и занимателен за тях начин и да им помогне да преодолеят страховете си от манипулации и бели престилки, споделят организаторите.