Култура

Близо 150 таланти танцуват в клуб „Търновград“ и ансамбъл „Търновче“

 Десетгодишнина ще чества през 2019-а клуб „Търновград” към Военния клуб във Велико Търново с ръководител Бонка Бонева. В него участват около 50 танцьори на възраст от 22 до 70 години. Те играят повече от 110 хора от всички области на страната. Прекрасно изпълняват и седем танцови постановки.

100 са участниците в Детско-юношеския танцов ансамбъл „Търновче” към Военния клуб на възраст от 6 до 18 години също с ръководител Бонка Бонева. Историята му се побира в цели три десетилетия. Той е с много богат репертоар, в който са и около 20 танца на различна тематика. „ През май изпратихме шестима абитуриенти от голямата група на „Търновче”, догодина ще се разделим с още толкова от нейните участници. Щафетата поема средната група, която става вече голяма. Много талантлива е най-малката група на формацията, която е с участници от 6 до 10 години”, разказва Бонка Бонева.

И пред двата състава има нови предизвикателства, участия в надигравания, тържества, фестивали. В проект е още една далечна дестинация след блестящото представяне на Международния фолклорен фестивал в Китай, но засега тя е още само проект…