Здравеопазване Община

Близо 150 деца участваха в спортно-туристическия празник в парк Ксилифор

296 души, сред които и 13 семейства, участваха във втория етап на кампанията „Движи се и победи”. Той включваше поход до местността Ксилифор и традиционен спортен празник.   Според регламента на кампанията най-малкият регистриран участник е Светлозар Димитров на 4 години, а най-възрастният – Христо Христов на 90 години, и двамата от Велико Търново.
Във втория маршрут организирано се включиха деца, ученици, родители и педагози от 6 училища на община Велико Търново – ОУ “Димитър Благоев”, ОУ “Христо Ботев”, ОУ “Бачо Киро”, ОУ “Д-р Петър Берон”, СУ “Вела Благоева”, СУ “Емилиян Станев” и Центрове за настаняване от семеен тип І, ІІ и ІІІ.  Измерено беше кръвното налягане на 50 лица, на възраст от 39 до 90 години. В рамките на спортно-туристическия празник в парк Ксилифор близо 150 деца и ученици участваха в образователни игри по безопасност на движението, посветени на превенцията на пътно-транспортния травматизъм и превенцията на употребата на алкохол. Състезателите редиха пешеходна пътека, пъзели – пътни знаци, отговаряха на въпроси и преминаваха с алкоочила около конуси. Участниците в забавните игри, според показаните от тях знания и умения, участваха в томбола и получиха поощрителни награди.

Организаторите на “Движи се победи – есен 2017” канят всички желаещи на 21 октомври – събота, да преминат по третия маршрут на кампанията от Велико Търново до Петропавловския манастир “Св. Петър и Павел”.