Денят Култура

Актьорът Николай Станоев и писателят Никола Крумов в помощ на Никол

Популярният актьор Николай Станоев и един от най-четените автори в проекта „Пощенска кутия за приказки” Никола Крумов се обединяват в подкрепа на усмихнатата Никол Георгиева, която има нужда от скъпо и спешно лечение в клиника в Турция. Двамата пристигат днес във Велико Търново, за да представят своите проекти. От 20 часа започва срещата с почитателите си Никола Крумов, а 20 % от всички продадени в старата столица книжки ще бъдат дарени за лечението на Никол. Каузата подкрепя и издателят Гери Турийска. В 22:30 часа актьорът Ники Станоев ще разсмее публиката със своето стенд ъп комеди шоу „Ники говори за музиката”. Мястото е Piano Live Club PLAY, а в клуба ще има и кутии за дарения за Ники. „За Никол, нашето адашче, разбрахме, и веднага решихме, че трябва да помогнем. Опитваме се, когато можем да помагаме – дали с парични средства, дали за да дадем гласност на някакъв проблем. Важни са не само сумите, важно е, че трябва ние самите да си помагаме. Няма нужда да виним институциите, държавата, управлението или каквото и да е. Ако ние не си помагаме, другото е загуба на време. Сигурен съм, че всички заедно ще съберем тази привидно непосилна сума”, коментира в интервю за Общинското радио Ники Станоев.

Стенд ъп комеди шоуто, което представя днес в старата столица, е част от турнето на усмихнатия актьор, познат ни най-вече от телевизионния екран и сериала „Домашен арест”. Шоуто, което е почти на една година, е нещо, което той отдавна е мечтаел да направи. „Исках да експериментирам с него, но да не избирам лесна тема, която се върти навсякъде. Затова пробвах с нещо близко до мен – музиката. Това нещо, което ме вълнува, откакто съм се родил”, подчерта Станоев.

Стенд ъп комедията е моноспектакъл с лични размисли за актуални неща или истории на автора, обяснява ни на кратко актьорът, и допълва: „Хем е театър, хем публиката е част от него. Интерактивно е и предразполага зрителите да поведат нещата нанякъде”. Станоев обикаля страната с проекта си, който се харесва много на зрителите. Предстои му и първи рожден ден, който ще отпразнува в „Студио 5” в София – мястото, от където е тръгнал. След това ще организира и  сериозно турне, което може да премине и през Велико Търново.

Това да усмихват хората е общото между двамата адаши – Никола Крумов и Николай Станоев. „Никола Крумов е един извънземен. Той е нереален, нечовек. Рядко може да бъде видян някъде, не обича да се снима и публиката днес ще има възможността да го пипне, да си вземе автограф от него, а ако пожелае – и да му плесне един шамар”, шегува се за своя приятел актьорът.

Целия разговор с Ники Станоев чуйте в прикачения звуков файл.