Денят Здравеопазване

Благотворителна хоротека за нуждаещи се организират в Павликени

От 18 часа утре в Павликени организират втора благотворителна хоротека в подкрепа на трима млади хора с тежки заболявания. Над 4500 лв., събрани от миналогодишната хоротека бяха разпределени в дарителските сметки на четирима нуждаещи се.
В навечерието на традиционния есенен панаир в Павликени благотворителна хоротека ще събира средства за лечението на трима младежи с тежки диагнози, сподели за Общинското радио Десислава Йорданова от екипа на организаторите.

По нейни думи, събитието цели да събере възможно най-много благодетели в рамките на градския празник. „Напоследък ни заливат лоши новини, искаме да провокираме тези хора да се оттърсят от ежедневието, да се забавляват в рамките на един-два часа и да отворят сърцата си”, допълни Йорданова.

В инициативата ще се включат фолклорни състави от областта, граждани, които ще поднесат домашни пити и сладки. Желаещите да се хванат на хорото могат да го направят като на място закупят специален стикер на символичната цена от 3 лв.Събраните приходи ще бъдат предоставени за лечението на нуждаещите се, уточняват още организаторите.

„Нека излезем заедно, да разлюлеем площад „Свобода” и да покажем, че обикновените хора са с големи сърца”, призова Десислава Йорданова.