Здравеопазване Социални дейности

Благотворителна кампания In Vitro – In Vivo организира Фондация „Искам бебе”

От 15 юли, с подкрепата на Общината, Фондация „Искам бебе” стартира нова за старата столица благотворителна кампания на под надслов In Vitro – In Vivo. Всеки ден до края на август,от 10:00 до 20:00 ч. до сцената на „Арт лято” край ХГ „Борис Денев” тя ще показва вълнуващи художествени фотографии, които ще се продават благотворително за каузата на Фондацията. Средствата от тях ще бъдат предоставени на двойки с репродуктивни затруднения, сподели за Общинското радио регионалният координатор на Фондацията Вероника Михайлова. Фотографиите се продават благотворително и чрез сайта на фондация „Искам бебе“- www.iskambebe.bg

„In Vitro – In Vivo“ е благотворителна кампания, която стартира преди две години с идеята да подпомогне двойки с репродуктивни проблеми по пътя им към желаната рожба.
Първото събитие, част от „In Vitro – In Vivo“, беше проведено през 2017 г. в „Галерия за съвременно изкуство – София 79“. По време на благотворителния търг бяха продадени стъклените творби, фотографии и скици от цикъла „In Vitro – In Vivo“. През настоящата година авторката на цикъла „In Vitro – In Vivo“ – Александра Велева – Туши и фотографът Иван Дончев, който е от Велико Търново, отново решават да обединят творческите си усилия с продължението на кампанията – „In Vitro – In Vivo vol. 2“. В началото на месец юни със събитието „The Fifth Element“ и изложба на фотографии от цикъла в Coworking by move.bg. в София беше даден старт на събитието. Сумата, събрана по време на събитието, подпомогна четири двойки и дете, болно от диабет.

”Лятото е изкуство! Лятото е любов! Заповядайте и станете част от щастието на поне едно семейство в България, жадуващо за своя рожба!”, призовават от Фондация „Искам бебе”.