Денят

Благотворителен базар организират от „Ротари клуб”-Велико Търново

Коледен благотворителен базар организират „Ротари клуб”-Велико Търново, „Ротаракт” и „Интеракт”. Тази година той ще се проведе от 11 до 13 декември между 16 и 19 часа в рамките на Коледния базар в парка „Марно поле”. Официалното откриване на коледната шатра ще бъде от 18 часа на 11 декември, понеделник, с гала концерт на великотърновски деца, съобщи за Общинското радио Калоян Ганев, президент на „Ротари клуб”-Велико Търново за 2017-2018 година.

Каузата на ротарианците в старата столица тази година е закупуването на апаратура за нуждите на Кардиологичното отделение към Многопрофилната областна болница „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. „Целта ни е да закупим 2 ЕКГ „Холтер”-апарата с цел превенция на сърдечно-съдовите заболявания. Продължаваме и ежегодната ни кауза за подкрепа на талантливи деца”, допълни Ганев.

На щанда в парка „Марно поле” ротарианците ще предлагат коледни предмети, картички и украшения, изработени от децата от „Интеракт” и „Ротаракт” в компанията на малчугани от детските градини „Мечо Пух” и „Първи юни”.

По време на коледния благотворителен бал на „Ротари клуб”, който е планиран за 14 декември, ще бъдат обявени резултатите от базара и събраната сума, допълни Калоян Ганев.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone