Денят

Битката на Никол с тежката болест продължава, чака пета химиотерапия

Борбената Никол от Велико Търново, която страда от сарком на Юинг, вече мина през четвъртата си химиотерапия и сега семейството ще пътува отново за София, защото показателите на Никол са ниски. В края на месеца се очаква и петата химиотерапия, която е предпоследна. Отговор от Фонда за лечение на деца, на когото семейството разчита за средства за лечение в чужбина, все още няма. А след последната (шеста) химиотерапия, в България няма какво да се направи за 14-годишното дете и Ники трябва да замине за операция във Франция. Първоначалната оферта на френската клиника беше 350 000 евро, но след като шест курса химиотерапия са проведени у нас, офертата ще падне може би до 290 000 евро. Близките на момичето, обаче са предупредени, че крайната цена на операцията ще стане ясна, след като приключат химиите и се види състоянието на тумора след вливанията. До момента е събрана половината сума .

„Сърдечно благодарим на всички, които се включиха и направиха това възможно. Все още, обаче ни остава доста път да извървим за да съберем необходимото за да замине Никол. А време няма. Призоваваме всеки, който има желание, да помогне с каквото може. Нека бъдем чудото на Ники. Нека бъдем нейните Ангели. Никол се бори. Нека се борим заедно с нея. Нека й покажем че всичко е възможно щом се обединим.” – призовават три самоотвержени приятелки на семейството на Ники, които са се заели с нелеката задача да съберат средства за лечението и.

Във фейсбук дамите са организирали базар, в който всеки може да предложи вещ за продан, средствата от която отиват по сметка на детето. Дамите приемат всякакви идеи за благородната кауза.