Денят Здравеопазване

„Белонога” и приятели организират благотворителен концерт за Марияна

Добрите сърца на търновци се обединяват около нова кауза на съпричастност.

Тя е на 39 години. Слънчева, усмихната майка на две деца. Диагнозата Т-клетъчна остра лимфобластна левкемия поставят в столичната Александровска болница в началото на месеца. В момента се лекува в Националния онкологичен център, където се провеждат курсовете по химиотерапия. След края им се налага операция по присаждане на стволови клетки, която в най-добрия случай струва стотици хиляди – средства, непосилни за семейството.

Ето защо – в битката, рамо до рамо с Марияна Светозарова и нейното семейство, вече застанаха десетки сърдечни търновци, които никога не са губили вяра, че заедно можем да постигнем много.

Тази събота, 6 юли, от 18:00 часа в Летния театър на старата столица,

Танов клуб „Белонога”, заедно с клуб „Зоки”, Яница Русева и нейните ученици от вокално студио „От До до Я” и DJ Вихрен канят всички жители и гости на старопрестолния град на благотворителен концерт, където ще бъдат поставени кутии за дарения.

В студиото на радиото повече за инициативата разказаха съпругът на Марияна – Ивайло и организаторите Полина Нейкова и Стамен Димитров от Танцов клуб „Белонога”, който Марияна посещава в Дебелец.