Спорт

Банабаков се завърна с бронз от Първенството за мъже и жени от държави-членки на Европейския съюз

Търновският боксьор Тинко Банабаков се завърна с медал от Първенството за мъже и жени от държави-членки на Европейския съюз.

Още миналия четвъртък след силен и динамичен мач 24-годишният ни национал демонстрира далеч по-точни и неблагоприятни за своя съперник удари, като победи на 1/4-финалите в категория до 52 кг. представителя на Германия – Тарик Ибрахим с 4:1 съдийски гласа – 29:27, 29:28, 29:28, 29:28 и 28:29.

В събота Банабаков загуби от англичанина Уилям Каули с единодушно съдийско решение в полуфинална среща, но се прибира с бронзово отличие.

Банабаков е четирикратен носител на отличието Спортист №1 на Община Велико Търново. „Моите амбиции винаги са били да съм на подиума на Олимпийските игри, а след това да премина към професионалния бокс” неведнъж е споделял боксьорът.

През своята официална фен страница спортистът сподели: „Въпреки, че не успях да постигна целта, за която бях подготвен, не мога да омаловажа успеха, който постигнахме благодарение на общите усилия и часове всекидневен труд за една обща кауза. Искрени благодарности към Joel Soler ArrateAleksandar Aleksandrov Българска Федерация по БоксЕвгени- Мирослава и всички хора които допринасят за развитието ни и за възможността за изява на тези големи първенства, които изискват сбор от качества и изпитват всяка част от характера ни. Благодарности към #БоксовКлубВеликоТърново#ВеригазаведенияBIANCO, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ за подкрепата и спокойствието което ми осигуряват да продължавам да преследвам целите си. От тук пътят води само към едно място и това е нагоре. Наясно съм, че ще имам своите пикове и спадове, но знам, че с правилните хора зад мен граници за това което можем да постигнем, няма!“