Любопитно

Балканите все по-предпочитани за Нова година

Балканите са все по-предпочитана дестинация от великотърновци за празнуване на Нова година. Причината е, че има много добро съотношение цена – качество, близки са до страната ни, а и в повечето се говори на разбираем език. Цената на престоя за няколко дни варира между 300-400 лева. Това съобщи за Общинското радио Пепа Брусева от туристическа агенция „Интертурс”.

„В съседните ни държави Нова година се отбелязва много шумно и весело, в някои ресторанти има дори по два оркестъра и духова музика. В Сърбия например посрещат два пъти Нова година. Веднъж за българи, след час и за сърби”, обяви още Брусева.

Предколедно, при нея има предложения с намаления за посещения на европейските столици – Рим, Будапеща, както и в Дубай. А около Коледните празници –  Прага, Виена, Венеция. Извън Европа офертите са за Израел и Йордания, които са много предпочитани и за екскурзии в последните години.

За Нова година предложенията са за европейските столици Париж, Мадрид, а също и за Мексико, и екзотичните Дубай, Тайланд, Сейшели, Малдивите и страните от Карибския басейн.

Кремена Крумова – Попова