Полиция

Баба от Арбанаси остави 10 000 лева под керемидите на къщата си на ало измамници

Криминалисти от Велико Търново издирват телефонни измамници, които „ужилили“ 85-годишна жена от село Арбанаси с 10 000 лева, научи Общинско радио Велико Търново. Престъплението било извършено на 5 септември, но до момента дръзките извършители не са открити.

Измамниците се обадили на старицата по телефона и се представили за полицаи, които разследват крупна измама. Заявили на Марийка Р., че се налага да съдейства на органите на реда за залавянето на извършителите на престъплението и за целта трябва да даде всичките си спестявания. Бабата стриктно изпълнила инструкциите като измъкнала скътаните 10 000 лева. След това надиплила сумата в отделни полиетиленови пликчета с по 1000 лева всяко и ги поставила под керемидите на каменната ограда на дома си. Малко след това измамниците минали и прибрали пачките. По-късно същия ден след като не и върнали парите, старицата разбрала, че е станала жертва на измама и се оплакала в полицията. По случая се води разследване.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone