Полиция

Баба, дядо и двете им внучета загинаха снощи на Хаинбоаз, пътували от Лясковец за Шивачево

Автомобил с украинска регистрация е предизвикал пътния инцидент снощи, при който загинаха четирима души в Прохода на Републиката – Хаинбоаз, съобщиха от МВР.

Катастрофата, която затвори временно прохода, стана в началото на най-дългото село в България – Пчелиново, близо до град Гурково. След извършен оглед на местопроизшествието става ясно, че чуждият гражданин е навлязъл в насрещното движение. Последвал е челен удар с идващия от Лясковец автомобил, в който са пътували баба, дядо и двамата им внуци от град Шивачево. При удара колата се възпламенила и четиримата в нея са изгорели. Децата са на 5 и 15 години, а възрастната двойка съответно на 57 и 52 години. 5-годишното момиченце живеело при майка си в Лясковец, а 15-годишният му брат – при баща си в Шивачево. Въпреки развода, родителите запазили добри отношения и децата често гостували на единия или другия. Снощи бабата и дядото дошли в Лясковец, за да вземат момиченцето. Малко преди Гурково се случила трагедията.

След удара колата на българското семейство е излетяла от пътя и след това се е запалила. Автомобилът е бил с газова уредба, но резултатите от експертизата ще покажат причините за запалването й.

Украинецът е получил травми на гърдите и десния крак. Пробите за алкохол и наркотици са дали отрицателен резултат. Взета е и кръвна проба, като резултатите тепърва се очакват. Той е задържан за срок от 24 часа. Очаква се от прокуратурата да му повдигнат обвинение.

На мястото на инцидента тази сутрин пристигна разследващ екип.

Проходът на Републиката вече е отворен. В района често се случват пътнотранспортни произшествия. По време на катастрофа вчера пътят е бил мокър заради проливни дъждове.