Здравеопазване

За спазване на мерките и строг контрол призовава Областният кризисен щаб за борба с К-19

В Областна администрация Велико Търново бе проведено заседание на Областен кризисен щаб за борба с коронавирус. Областният управител Людмила Илиева откри заседанието, което бе свикано с цел да се обсъди завишената заболеваемост,  резултата от съвместните проверки за спазване на противоепидемичните мерки и хода на ваксинационната кампания. На срещата присъстваха директорът на РЗИ – Велико Търново д-р Евгения Недева, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните Велико Търново д-р Станимир Спасов, директорът на ОДМВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на РУО – Розалия Личева, директорът на Дирекция „Инспекция по труда – Велико Търново“ Невена Стефанова и главният секретар на Областна администрация Велико Търново Петя Райкова. От РЗИ представиха актуална справка за заболеваемостта.
С оглед на ежедневното й завишаване кризисният щаб препоръчва още по-голяма дисциплина при спазване на противоепидемичните мерки, носене на маска в закрити помещения, дезинфекция на ръцете и социална дистанция.
Щабът препоръчва на всички общини на територията на областта да бъдат още по-активни в контрола за спазване на противоепидемичните мерки.