Здравеопазване

Баховата терапия е ценен помощник при адаптацията за детска градина и училище

Терапията на д-р Едуард Бах е система за жизнено хармонизиране, чиято цел е да се поддържа състояние на вътрешен баланс по нежен и деликатен начин. Системата се прилага без ограничения във възрастта, без опасност от предозиране или странични ефекти. Съвместима е с всички форми на лечение. Базирана е на философията на д-р Бах и използва като свой инструментариум 38 цветни есенции, извлечени от диви растения по напълно природен начин с цел запазване на лечебните им свойства.

Цветните есенции се вземат обикновено под формата на капки. Няма изискване за специален хранителен режим или начин на живот. Обичайно настъпва общо успокоение, тонизиране, подобряване на съня, човек се зарежда с положителна енергия, преодолява страховете си, депресията, негативни нагласи и слабости на характера. Не се наблюдават кризи. А капките от системата на д-р Бах, наречени спешна помощ, се използват за състояния от голям спектър“, сподели баховият терапевт Венета Стефанова. 

Д-р Бах доказва чрез многото положителни резултати от прилагане на своята терапия, че при балансиране на негативните емоционални състояния в съзнанието на човек, като страх, себелюбие, тревожност, депресия, гняв, нетолерантност и др., физическият баланс постепенно също се възвръща. 38-те цветни есенции са необходимият катализатор в трансформацията от негативно емоционално състояние на съзнанието към хармония и радост. Целта на д-р Бах е била да създаде система за лечение и превенция от заболяване достъпна за хората, поради своята опростеност, без необходимост от медицинско образование за прилагането й, разказа още баховият терапевт Венета Стефанова.

ЧУЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:

Есенциите на д-р Бах се оказват много ценни и при адаптацията на малчуганите за детска ясла и градина, а по-късно и за училище. Защо чуйте отново от Венета Стефанова:

Баховият терапевт Венета Стефанова дава консултации за подрастващи и родителите им в център „Happy Mums” във Велико Търново.