Култура

„АртРозалиада“ отново вплита вечните теми – за любовта и виното

X-ото юбилейно издание на изложбата „АртРозалиада – живописен пир на виното” предстои във Велико Търново. Тя е организирана от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св св Кирил и Методий” и Община Велико Търново. Заради кръглата си годишнина събитието е с променен статут.

В изложбата АртРозалиада 2020 г възможност за участие имат всички автори, отличени с награда в предходните издания. Целта е да се направи „преглед“ на творческото и професионално развитие на наградените студенти и преподаватели. Концептуалният акцент отново е върху връзката между поколенията художници – преподаватели и студенти (бивши и настоящи).
Всеки творец може да участва с до три творби без ограничения във формата и техниката.

Срокът за приемане на творбите е от 3 до 7 февруари 2020 г .

Отново на дневен ред са вечните теми за любовта и виното. Те ще бъдат отново в центъра на творчеството на художника – неговият свободен творчески дух в свободен диалог със себе си. През годините от регионално събитие то се превърна в международно. Миналата година от 14 държави бяха творците. Тази отново очакваме гости от Сърбия, Израел, Румъния и др. Всяка година изложбата има физиономичност. Миналата година бе инвазия на произведенията от стъкло – хем крехка, хем пък твърдостта на любовта. Тази година наградата ще бъде обща – на Община Велико Търново и на ректора на ВТУ”, обясни проф. Владимир Аврамов, преподавател във Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ.

Изложбата Артрозалиада ще бъде открита на 14 февруари от 17.30 часа в Изложбени зали „Р. Михайлов”.

Кремена Крумова – Попова