Полиция

Арестуваха двама полицаи и четирима наркодилъри в Стражица

Двама полицаи и четирима наркодилъри са арестувани при мащабна операция на ГДБОП и „Вътрешна сигурност“ към МВР в Стражица. Специализираната операция се провежда под наблюдението на ВКП. Ударът върху наркодилърите и техните покровители бил направен в четвъртък надвечер като акцията все още не е приключила, научи Общинско радио. Задържаните униформени са служители на полицейското управление в града. Те били следени дълго време, защото имало сигнали, че съдействат на пласьори на дрога. Освен двамата блюстители на реда с белезници са оковани и прибрани в ареста и четирима наркодилъри, сред които руснак. При претърсвания на две жилища на наркоразпространителите са открити общо 50 чувала с марихуана.

Двамата арестувани полицаи осигурявали „чадър“ над бандата срещу заплащане. Предупреждавали са ги за полицейски проверки и са ги пазили от „конкуренти“. В момента, освен в Стражица, текат обиски и в село Джулюница, разбра Общинско радио.

ГДБОП и „Вътрешна сигурност“ извършват обиски и полицейското управление в града. „Акцията продължава. Текат процесуално-следствени действия.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone