Полиция

Арестуваха двама пияни и агресивни – единият размахвал нож, другият – пистолет

Двама мъже са задържани за хулиганство в РУ Велико Търново.

Снощи в 23:45 часа на телефон 112 е получен сигнал, че около 23:30ч. на ул. „България“ в гр. Велико Търново до денонощен магазин лице, употребило алкохол, заплашва със саморазправа подалич сигнала. На място са изпратени полицейски служители, които установяват три лица на възраст между 25 и 41 години. 41-годишният мъж обиждал и отправял закани към преминаващите граждани, както и към намесилите се служители на частна охранителна фирма. На последните показал пистолет, който държал в себе си. Извършителят, жител на гр. София, е задържан за срок до 24 часа.
В РУ В. Търново е образувано е досъдебно производство.

На 5-ти септември в 22:01ч. на телефон 112 е получен сигнал за агресивен мъж в нетрезво състояние на ул. „Васил Левски“. Изпратените полицейски служители установяват 41-годишен жител на гр. Велико Търново. Мъжът извършил непристойни действия, изразяващи се в употреба на псувни и неприлични изрази, показвал нож и се държал оскърбително спрямо гражданите и служителите на реда. Съставен му е акт за холугинство, а в полицията е заведена преписка.
Вчера, с определение на съдия от Великотърновски районен съд административното производството е прекратено. Материалите са изпратени на Районната прокуратура за образуване на досъдебно производство.