Коментари Спорт

Клубът по конен спорт „Калоян 92” с равносметка за изминаващата година

С острата нужда от закрит манеж посреща зимата Клубът по конен спорт „Калоян 92”. Закритото хале, с което разполагат спортистите в момента, не е достатъчно за адекватната им подготовка, коментира за Общинското радио председателят и треньор на Клуба Михаил Костов. „В това хале, което бе направено преди години, можем само да обучаваме коне и да кордираме децата, но това не отговаря на никакви стандарти. Дори миналата зима – март месец, ходихме в Южна Африка. За целта пътувахме два пъти до Шумен, два пъти до Русе, два пъти до Стара Загора и един път в Плевен, за да тренираме на закрити манежи, за да могат да поддържат своята форма нашите състезатели, за участието в този турнир”, допълни Костов. Размерите на манежа, от който имат нужда спортистите, е поне 20 на 50 или 24 на 60 м. „Евентуален манеж с размер 24/60 м. дава добрите условия и за организиране на зимни турнири”, подчерта Михаил Костов.

Именно липсата на зимен манеж спира участията на състезателите в зимни турнири. „Зимни състезания се организират от вече пет-шест години, ние просто няма къде да тренираме зимата. Не сме много доволни от тази година, представянето ни е по-лошо от предните години, надяваме се пак да бъдем първи, но наистина имаме притеснения”, коментира още председателят на Клуба по конен спорт „Калоян 92”.

Трима треньори работят със състезателите, разпределени в различни възрастови категории – деца до 14 години, юноши до 18 години, младежи от 18 до 21 години, мъже и жени над 21 години.

С общо 40-45 коня разполага Конната база, а 35 от тях са картотекирани за участие в състезания.