Образование

Започна записването на приетите студенти по магистърските програми на ВТУ

Днес започна записването след първо класиране на приетите за обучение студенти по магистърските програми във Великотърновския университет. Записването ще продължи до 22 юли 2022 г. в Ректората на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Ева Банкова от град Велико Търново се записа първа за студентка в магистърските програми на Великотърновския университет за учебната 2022-2023 г. Тя ще продължи своето обучение по специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“. За спомен от днешния незабравим ден Ева получи сувенири и рекламни материали от доц. д-р Ангелина Марковска, директор на дирекция „Магистърски програми“ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

По акция „Рано рани. Стани магистър“ и по Първи прием са подадени и потвърдени 1450 заявления, като се отчитат 23% ръст на интереса към магистърските програми от предходната година. За учебната 2022-2023 г. Великотърновският университет предлага разнообразни образователни програми (специалности) в ОКС „магистър”, които са в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение.