Образование

Антоанета Великова: Пандемията имаше по-малък фокус в Глобалната среща за мир

Пандемията с COVID-19 имаше по-малък фокус в Глобалната среща за мир, която се проведе в Истанбул в периода 15 – 19 октомври. Това сподели пред Общинското радио  Антоанета Великова. Търновката беше единственият български гражданин, участвал в международния форум. „Очаквах дискусионни блокове, но срещата премина по-скоро в лекции и презентации на различни проекти. Бях впечатлената от разработката на прополисова дъвка на Турския център за научно развитие,  която се предполага, че помага в профилактиката срещу К-19, както и от презентацията на бразилка за това как са превърнали едно гето в арт квартал – измазали къщите, залесили района и сега там творят млади хора”, разказа Антоанета.

Посланици и изявени личности са говорили пред аудиторията по  теми за   образованието, глобалното гражданство, премахването на неравенството, социалните трансформации.

Над 200 човека на възраст от 17 до 38 години от над 100 държави в Европа, Азия, Африка и Америка са участвали в конференцията, която беше на тема „Преобразуване  на отговорите на младежите по отношение на Глобалните цели на ООН за устойчиво развитие”.

Антоанета Великова е завършила „Маркетинг” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и магистърска програма по международни отношения в Народния университет в Пекин, лицензиран преводач е към българското Министерство на външните работи.

„За мен срещата беше нещо ново, научих как се организира и протича подобен форум, запознах се с хора от цял свят и това е незабравимо  и вълнуващо”, сподели още Антоанета Великова.