Култура

Ансамбъл „Филип Кутев“ с новаторски концерт на великотърновска сцена под съпровода на Врачанската филхармония

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща във Велико Търново, за да представи премиера на най-мащабния си революционен концерт. Търново отново ще стане част от националното турне на ансамбъла и през 2024 година.

На 20 април, 2024 г.от 19.00 часа, в залата на Дворец на културата и спорта „Васил Левски“ ще се изпълни най-мащабната и знакова симбиоза и във фолклорното ни музикално-танцово изкуство.

След изключително успешните концерти в ДКС Варна и зала 1 на НДК, национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще представи новаторски концерт, който ще бъде под съпровода на Врачанската филхармония, а в него ще участват над 140 човека танцьори, музиканти и екип!

Диригент на концерта е маестро Георги Андреев, композитор и директор на ансамбъла.

Зрителите ще се насладят на премиерни за Търново, музикални и танцови изпълнения под постоянния съпровод на фолклорния и симфоничен оркестър. Ще бъде представен един цялостен концерт, без аналог в българското фолклорно изкуство!
Концерта „Извори“, ще покаже възможностите на националният ни фолклорен ансамбъл, за представяне на една различна, съвременна линия по отношение на звук , картина и цялостно въздействие.