Култура

Ансамбъл „Странджа“ с концерт във Велико Търново на 23 юни

Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ гостува във Велико Търново на 23 юни 2017 г. Концертът на трупата ще е от 19,00 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Артистите ще представят народни песни, хора и инструментални пиеси от своя богат репертоар фолклор от Югоизточна България и Странджанския край.

Билети на цена от 10 и 12 лева се предлагат на касата в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново и в ДКС „Васил Левски“.

Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа” е създаден през 1965 г. в Бугас. Съставен е от три основни формации: женски хор  със солисти, оркестър народни инструменти и смесен танцов състав.

В репертоара му са включени десетки танцови постановки, солови, хорови и оркестрови произведения. Емблематичен за трупата е танцът „Нестинарка“-  хореография на Методи Кутев, музика – Христо Тодоров и проф. Д-р Стефан Чапкънов.

Ансамбъл „Странджа” е изнесъл над 7000 концерта у нас и в чужбина. Гастролирал е с успех в САЩ, Белгия, Индия, Унгария, Франция, Македония, Германия, Словакия, Полша, Чехия, Гърция, Турция, Австрия, Израел, Палестина и редица други страни. Лауреат е на наши и международни конкурси и фестивали.