Образование

Анкета за родители публикува на сайта си Регионалният образователен инспекторат

Анкета за родители относно провеждане на обучението в електронна среда пусна на сайта си Регионалното образователно управление. 16 въпроса са включени в допитването. Експертите се интересуват дали децата им участват в електронната форма и какви са причините, ако не са в нея. Какви канали за обучение използват учителите, какви са предимствата и недостатъците в онлайн обучението, средно по  колко домашни работи на ден получава ученика, колко часа за подкрепа и помощ отделяте на вашето дете, са част от въпросите, които задава Инспекторатът. Чрез анкетата родителите могат да изразят степен на удовлетвореност от провежданите учебни занятия, както и да направят препоръки за подобряване на обучението от разстояние.

Срокът за попълване на анкетата е 22 април.

„Въвеждането на извънредно положение и старта на масовото прилагане на дистанционно обучение постави в нова ситуация всички участници в образователния процес – учителите, учениците и техните родители. Обучението на Вашите деца никога до този момент не е било лишено от нещо толкова важно като ежедневното общуване с учителите и съучениците им в класните стаи на училището. С Ваша помощ бихме искали да проследим модела на взаимодействие ученик-учител-родител при въведеното обучение от разстояние. Така ще можем да бъдем полезни чрез подкрепата, която оказваме ежедневно на учителите и ръководствата на училищата за изграждане на ползотворни отношения в интерес на децата.
Екипът на Регионалното управление на образованието – Велико Търново се нуждае от Вашето откровено мнение за случващото се, за да можем заедно да работим за подобряване и развитие на обучението в електронна среда”, се казва в мотивите на публикуваната анкета.