Денят Образование

Ана-Мария Недялкова е първенецът на Випуск 2024 на ПГСАГ „Ангел Попов“

Днес, в театралния салон на ПГСАГ „Ангел Попов“ във Велико Търново бяха връчени дипломите на випуск 2024. Успешно завършилите курса на обучение зрелостници от специалностите: „Строителство и архитектура“, „Интериорен дизайн“, „Архитектурна реставрация“, „Геодезия“ и „Транспортно строителство“ получиха диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация.

Тържеството започна с химна на ПГСАГ „Ангел Попов“. Приветствие към момичетата и момчетата от випуск 2024 г. отправи д-р Евгения Илиева, директор на гимназията: „…Във вашия следващ етап от живота Ви определено ще има трудности, но ние знаем, че ще можете да правите избори, че ще се справите, защото сте подготвени за Вашите професии….“ – обърна се д-р Илиева към зрелостниците.

Почетния плакет на гимназията за първенец на випуска тази година получи Ана-Мария Недялкова от специалност „Интериорен дизайн“, която завършва с отличен успех и през целия курс на обучение представи достойно гимназията в множество международни, национални и регионални конкурси. В своето слово Ана-Мария благодари на ръководството за подкрепящата и развиваща среда, на учителите за строгостта, знанията и приятелството през годините. Тя пожела на всички зрелостници никога да не се отказват и да следват мечтите си, независимо от всички трудности и пречки.

Гост на събитието беше Венцислав Дончев, председател на областното представителство на Камарата на строителите в България. Традиционно Камарата връчи еднократна стипендия –парична награда на първенеца на всяка паралелка.

Целият колектив на ПГСАГ „Ангел Попов“ честити дипломирането на випуск 2024 и им  пожелава успешна реализация по дългия път, наречен живот, както и никога да не забравят ПГСАГ „Ангел Попов“.