Култура Любопитно

„Амалипе” организира осемнадесетото издание на Детския ромски фестивал “Отворено сърце”

Център за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе” организира осемнадесетото издание на Детския ромски фестивал “Отворено сърце”, в дните 9 и 10 юни 2023 год. в парк „Марно поле“ във Велико Търново. През 2023 г. се навършват двадесет години от първото издание на Детски ромски фестивал „Отворено сърце“. Във Фестивала ще вземат участие ученици от цялата страна, включени в часовете по “Фолклор на етносите – Ромски фолклор” и в други занимания по интереси, насочени към образователна интеграция през учебната 2022/2023 г.

Целта на фестивала е да даде на децата от различните етноси възможност за изява и да стимулира у тях траен интерес към учебния процес като цяло. Основната му идея е да покаже, че фолклорът на всеки един етнос носи своето културно богатство и то е незаменимо за съществуването и общуването ни като една единна нация.
Фестивалът е насочен към съхраняване, развиване и популяризиране на ромската култура и фолклор, както и представяне на град Велико Търново като туристическа дестинация.
Станете част от фестивала на 9-ти и 10-ти юни 2023 в парк Марно поле!