Образование Община

„Аз съм малък, но зная“ с петокласници

За трети път Градски ученически парламент /ГУП/ с подкрепата на Община Велико Търново организираха образователното състезание „Аз съм малък, но зная“. В него участие взеха петокласниците от Основно училище „Бачо Киро“. Те отговаряха на въпроси по история, география и български език и литература. Също така имаше кръг за познаване на популярни български песни и кръг с разпознаване на известни български личности.

„Децата показаха солидни знания по темите, а най-много се забавляваха на кръговете с музика и известни личности. Оказва се, че те знаят не само сегашната популярна музика, но също така познават  добре творчеството от естрадната музика“, сподели председателят на ученическиЯ парламент Савина Иванова.

ГУП подготвя много изненади и за лятото. За 1 Юни – Денят на детето от 16.00 ч. в парк „Дружба“ ще подготвят занимателни игри. На 16 Юни на паметника „Асеневци“ ще се състои танцово състезание „Make it dance”, а през юли и август ще се състоят традиционните  прояви „Рап битка“ и „Holi Fest”.